Ons verhaal

De officiële lancering van Prepared Mind vond plaats op de ochtend van vrijdag 13 februari 2013, op precies dezelfde dag als benedict XVI besloot om als paus af te treden, een toeval waarop niemand van ons was op voorbereid…

Het begin van Prepared Mind gaat echter verder terug dan die feestelijke februarimorgen. Het is een verhaal over twee lijnen die zich parallel ontwikkelden, onwetend dat ze op een dag elkaar zouden tegenkomen.

De eerste lijn ontstond door een golf van enthousiasme voor de New World of Work. In 2009 is er een brainstormsessie georganiseerd over de New World of Work – toen nog een Nederlands concept – samen met AOS Studley, Getronics, Microsoft en PwC. Het resultaat was een eerste NWOW-alliantie. Het was de ambitie om de nieuwe werkconcepten in België te verspreiden en te evangeliseren. Sommigen van ons zijn begonnen met schrijven, doen en uitleggen, waardoor er een golf van enthousiasme ontstond.

Jaren later, in 2012, kwamen ze tot de spijtige conclusie dat de New World of Work vaak werd gereduceerd tot het goede oude telewerken. Veel organisaties kopieerden enkel een aantal ‘best practices’. De tot dusver geïmplementeerde cases toonden aan dat een dergelijke ‘tools’-benadering moest worden ingebed in een breder transformatieprogramma.

Organisaties die op zoek gingen naar een geïntegreerde aanpak hadden in principe weinig plaatsen om naartoe te gaan.

 

De meeste aanbieders hebben immers een specialistisch perspectief op nieuwe werkomgevingen, die hardware, software, meubels, interieurarchitectuur, HR-training, coaching, enz. aanbieden. Zo kwamen we tot de constatatie dat een meer geïntegreerde aanpak nodig was…

Op hetzelfde tijdstip werden de theorieën van de moderne sociotechniek in België door zijn academische leider, Geert Van Hootegem, voorgesteld. Geert was al meer dan 20 jaar bezig met New Ways of Organizing, gebaseerd op sociale innovatie. Hij was geïntrigeerd door de hype van de New World of Work en door zijn beperkingen.

Deze twee gedachtegangen waren bestemd om elkaar tegen te komen en zo standpunten over werk en organisaties te delen. Hieruit ontstond het concept van Total Workplace Innovation, die inzichten en expertise combineerde uit de New World of Work en New Manners of Organizing. Het werd onze missie om de New World of Work te verbinden met echte nieuwe manieren om de organisatie te organiseren.

Een ding is zeker: twintig jaar vanaf vandaag, als we terugkijken naar de werkomgeving van vandaag, zullen we het moeilijk vinden om te geloven dat deze manier van organiseren werkelijk in het begin van de 21e eeuw werkte. Organisaties die willen overleven in een klimaat van versnelde verandering, moeten zichzelf opnieuw uitvinden: alleen degenen die de werkplek als een strategisch actief beginnen te kijken, zullen werknemers morgen echt kunnen betrekken.

Het Team

Prepared Mind is in de eerste plaats een team van mensen die zich verbonden hebben met een gemeenschappelijke droom om maatschappelijk iets in beweging te brengen. Gebeten door organisatievernieuwing, gevoed door de wetenschap, geboeid door structuur en gedreven door onze contacten met mensen.

Als team staan we voor expertise en een netwerk met een jarenlange ervaring op het vlak van organisatieontwerp, strategisch advies, projectbeheer, interieurarchitectuur, verandertrajecten en werkplek-consulting.

Wij proberen als adviesbureau het verschil te maken door een integrale aanpak en een unieke combinatie van vaardigheden, die we allemaal in huis hebben. Wij werken indien nodig ook met freelance consultants, maar met het vaste team van Prepared Mind zetten wij iets op de kaart waarmee we een antwoord proberen te bieden op complexe vragen die teamwerk en de nodige capaciteit vergen.

Philippe Van der Velpen

Philippe Van der Velpen

Lees biografie

Tom Koomen

Tom Koomen

Hans Conings

Hans Conings

Lees biografie

Kristien Donners

Kristien Donners

Benny Corvers

Benny Corvers begeleidt organisaties als strateeg, adviseur en inspirator van complexe transformaties. Hij kan als geen ander mensen mobiliseren en zoekt altijd naar een authentiek partnership. Hij is op zijn best bij het begeleiden van managementteams en groepen van medewerkers in participatieve besluitvormingsworkshops die plezierig, inspirerend en productief zijn.

Voordat hij startte met Prepared Mind, werkte Benny in een internationale context als adviseur en directeur en werd vanaf 2007 tot 2012 lid van het senior managementteam van Getronics BeLux. Hij was de initiatiefnemer en bestuurder van het NWOW-programma (2010-2011) als hoofd van de marketing- en adviesdiensten.

Benny studeerde theoretische taalkunde aan de KU Leuven en behaalde een MBA in International Management aan de Vlerick Business School. Hij behaalde ook een diploma in Typograhpy & Graphic Arts, en werd een officieel gecertificeerde Senior Consultant in de Innovatieve Arbeidsorganisatie bij Flanders Synergy.

Benny houdt van zijn familie, zijn baritonsaxofoon, typografie, boeken, een spelletje golf af en toe, lekker eten en perfecte muziek. Zijn collega’s hebben plezier met zijn volledige onwetendheid over populaire muziek en het feit dat hij – met enige trots – nooit luistert of kijkt naar reclame op radio of tv. Met een enorme voorliefde voor jazz en klassieke muziek, wordt wel eens gezegd dat Benny maar één knop nodig heeft op zijn radio – de knop “Klara” …

Gelukkig verhinderen deze kleine eigenaardigheden hem niet een erg toegankelijk en vriendelijk persoon te zijn, zoals u zou kunnen verwachten van iedereen die geboren en getogen is in de provincie Limburg.

Geert Van Hootegem

Geert is een toonaangevend expert in het domein van arbeidsorganisatie en change management. Zich vooral baserend op de modern sociotechnical systemdesign, bouwt hij aan de theorie én de praktijk van Total Workplace Innovation. Voortbouwend op Lewin’s “er is niks zo praktisch als een goede theorie” staat hij voor “evidence based consulting”.

Geerts lezingen worden door klanten, werknemers en sociale partners in binnen- en buitenland fel gewaardeerd. Hij inspireert hen met zijn bevlogenheid en laat hen alternatieven verkennen. Door zijn ervaring in de bedrijfswereld en inhoudelijke bagage leest hij organisaties op een unieke manier. Het samen met de klant zoeken naar structurele oplossingen is cruciaal.

Geert is één van de architecten van het ecosysteem dat rond Total Workplace Innovation wordt ontwikkeld.. Samen met twaalf Vlaamse organisaties richte hij Flanders Synergy op. Hij was medeoprichter van het Ulbo de Sitterinstituut. Tevens is hij één van de drijvende krachten achter het European Network of Workplace Innovation (EUWIN).

Geert studeerde sociologie en geraakte al heel snel in de ban van organisatiestructuren en hun effecten op mens en samenleving. Hij besloot om meer dan 10.000 uren te besteden om organisaties volledig te kunnen doorgronden. Om alternatieven te bedenken. Het leverde hem een prestigieuze prijs op voor zijn proefschrift The bearable slowness of management.
Sinds 2000 is hij full professor aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Hij publiceert in binnen en buitenland, zowel in vaktijdschriften als in populariserende media. Hij wordt zowel door de geschreven als audiovisuele pers vaak geconsulteerd/om zijn mening gevraagd.

Hij kan niet zingen noch tekenen. Dus werd het kijken. Geert was ooit de jongste natuurgids. Of het nu in zijn grote tuin is waar zijn ouessants grazen en zijn elritsen school vormen of op één van zijn reizen, de verrekijker is altijd in aanslag.

Chris Sels

Chris Sels is een adviseur en manager met vele jaren ervaring in het leiden en begeleiden van integrale verandertrajecten. Zij is vandaag vooral betrokken bij het ontwerp van innovatieve organisatiemodellen en ecosystemen, de begeleiding van zelf-organiserende teams.

Chris richtte in 2013 Prepared Mind op. Voordat ze als consultant gingen werken, was ze reeds 20 jaar een manager in een middelgrote organisatie. Chris heeft een academische en wetenschappelijke achtergrond, werkte op de universiteit en was directeur van een research center voor Labor Studies.

Chris studeerde Sociologie aan de KU Leuven en behaalde verschillende postgraduaten. Zij behaalde als student een diploma aan het 2-jarig academisch programma “Consultancy in groepen en organisaties”. Sinds 2004 heeft ze veel tijd geïnvesteerd in het verkennen en leren van de theorie van Sociotechnical Systems Thinking. Terwijl ze werkte als manager, heeft ze verschillende toepassingen van deze theorie in de praktijk kunnen toepassen.

Chris houdt ervan om te reizen en andere culturen, steden en natuurlijke omgevingen te verkennen. Het ontmoeten van mensen uit verschillende achtergronden en landen inspireert haar. Chris houdt van dansen en luistert naar muziek, en ze is altijd te vinden voor een goed concert – of waarom niet – feest! Haar passie voor kunst en cultuur zorgt ervoor dat ze de menselijke creaties van schoonheid aanbidt, of het nu een boek, een object of een uitdrukking is. Ze vindt bovendien niets zo ontspannend als een mooie lange wandeling in de natuur …

Philippe Van Der Velpen

Philippe Van der Velpen heeft meer dan 20 jaar ervaring als interieurarchitect & Senior Workplace Consultant. Vooraleer te starten bij Prepared Mind was hij werkzaam bij AOS Studley en Eurostation. Hij was verantwoordelijk voor workplace organisation en consulting, ontwerp en project management. Vandaag weet hij als geen ander kantoorconcepten te bedenken die écht passen bij innovatieve arbeidsorganisaties.

Hij is begonnen als gecertificeerde interieurarchitect bij het St. Lucas-instituut in Schaerbeek – Brussel. Hij weigert zich alleen te concentreren op de schelp, maar ook een gevoel van Wabi-sabi die zoveel binnen als buiten is. Kenmerken van de wabi-sabi-esthetiek omvatten asymmetrie, ruwheid of onregelmatigheid, eenvoud, zuinigheid, bescheidenheid, intimiteit en waardering voor de integriteit van natuurlijke objecten en processen.

Philippe is een skifanaat die van zijn familie houdt, van de expressie van Permeke, Jimi Hendrix die zijn fender bespeelt, de smakelijke plukken van land en zee in Italiaans eten, Edgar.P.Jacobs, het iconische nummer 27 en de schoonheid die ligt in de onvolmaaktheid.

Het leven gaat snel vooruit. Als u niet stopt en rondkijkt, kunt u het wel eens missen.

Ivan Cols

Ivan is op zijn best als hij zich volledig kan onderdompelen in een organisatie(cultuur). Met een sterke dosis empathie en een scherpe analytische blik weet hij als geen ander de uitdagingen van een organisatie in kaart te brengen en een pertinent antwoord te bieden op de vraag die heel wat bedrijven zich vandaag stellen: “Wat voor organisatie willen we worden, en op welke manier willen we in de toekomst gaan werken?”. Luisteren is voor hem de voornaamste kwaliteit van een consultant. Als geboren communicator en facilitator brengt hij mensen in beweging en slaagt hij erin om ze met enthousiasme te laten samenwerken op een (verander)project. Hoe meer workshops, interviews en opleidingen hij kan geven, hoe meer zijn batterijen worden opgeladen.

Né et ayant grandi à Anvers dans une famille francophone, Ivan est un vrai belge qui maîtrise parfaitement les deux langues et les deux cultures de notre pays. Une réunion à Gand le matin suivie  d’une autre à Namur l’après-midi ? Dans les deux cas, ses interlocuteurs le considéreront comme un des leurs. Un atout non négligeable qu’il met en pratique quotidiennement, de préférence dans des organisations bilingues et biculturelles.

Ivan studied French Literature and General Linguistics at the U.C. de Louvain, and obtained a postgraduate degree in Marketing at the ICHEC. Over the past 20 years, he held various Communications and Marketing positions at (amongst others) Mc Cann Erickson, Philip Morris, HP, the BelgianPost and Getronics. Together with his colleague Benny, he conducted a major workplace transformation program at Getronics. Since then, he became a thought leader (and speaker) in the area of the New World of Work. Recently, he was officially certified Senior Advisor in Sociotechnics at Flanders Synergy.

Ivan est un homme à femmes : il passe une bonne partie de son temps libre dans sa maison familiale entouré de son épouse et de ses quatre filles (et une chienne). Pour préserver son équilibre, il s’offre de temps en temps une petite escapade entre copains pour aller faire du VTT ou regarder le foot (men only). En bon épicurien, il accueille ses amis avec un plaisir sans cesse renouvelé, que ce soit pour un repas de fête ou pour refaire le monde jusqu’aux petites heures, le tout arrosé d’une excellente bouteille.

Marc Van Hooft

Marc Van Hooft is met meer dan 20 jaar ervaring een expert in het ontwerpen en begeleiden van participatieve veranderprogramma’s en interventies. Hij is een liefhebber van ingrijpende processen zoals aanpassingen van organisatiestructuur, integratietrajecten, cultuurverandering en strategieontwikkeling, met optimale inzet van alle betrokkenen.

Klanten en collega’s beschrijven hem als hartstochtelijk, analytisch, direct en enthousiast over details. Marc houdt ervan om te werken met organisaties die veel waarde hechten aan de standpunten en meningen van hun medewerkers en leiders die durven consistent te handelen. Hij heeft de diepe overtuiging dat er in elke organisatie een enorm potentieel bestaat van energie, creativiteit en intelligentie om problemen op te lossen en doorbraken te creëren. De kritische factor is volgens hem slim om te gaan met dat potentieel om snelle, effectieve en duurzame verandering te bereiken. Met veel inzet, een minimum van onrust en blijvende resultaten.

Marc heeft gewerkt met een groot aantal organisaties in winst-, non-profit- en overheidssectoren in zowel Nederland als België. Naast zijn werkzaamheden voor het team van Prepared Mind, heeft Marc zijn eigen consultancy bureau in Nederland. Hij is lid van de Nederlandse afdeling van het EODF, het Europees Organisatie Design Forum. En hij is deeltijds lector aan de Radboud Management Academy, onderdeel van de Radboud Universiteit Nijmegen, waar hij voornamelijk actief is in het verbinden van de organisatorische veranderingen en psychologie om gedragsverandering echt in organisaties te laten werken.

Marc is een grote fan van Italië. Het platteland, de steden, het eten en de wijnen, de stijl en de mode. Hij houdt van goed ontworpen dingen en om dingen beter en mooier te maken, zowel in vorm als in functie. In zijn vrije tijd houdt hij ervan om te werken aan klassieke fietsen. Renovaties, complete heropbouw, transformaties in stijlvolle one-speed-fietsen voor dagelijks gebruik … de overeenkomst met de manier waarop hij werkt is treffend. Het is hoe hij is, waarschijnlijk

Hans Conings

Hans Conings is Master Communicatiewetenschappen en Bedrijfskunde en studeerde vorig jaar af aan de KU Leuven. Hij is gepassioneerd door communicatie, technologie en veranderkunde. Hij beheerst als geen ander de kunst om complexe events, workshops en conferenties te ondersteunen. En daarnaast zorgt hij voor fantastische foto- en filmreportages bij al onze large-scale events.

Tijdens de weekends kan je Hans terugvinden op podia in kleine en middelgrote zalen. Hij speelt trompet, gitaar, piano en een beetje drum. Terwijl sommigen maar één knop op hun radio nodig hebben, heeft Hans nooit voldoende knoppen. Hij kan van alle genres genieten – van opera tot rock en van commerciële tot alternatieve muziek.

Jesper Hanssen

Jesper is een gepassioneerd organisatieontwerp en -ontwikkelaar, die graag tussen theorie en praktijk laveert. Het liefst faciliteert hij management- en ontwerpteams bij het richten, herontwerpen en ontwikkelen van hun organisatie.  Klanten en collega’s vinden het prettig om met Jesper te werken vanwege zijn betrokkenheid, gevoel voor het veranderproces, conceptuele vermogen, eerlijkheid en humor. Een toffe teamprestatie kan hem werkelijk ontroeren.

Als voorzitter van het Ulbo de Sitter kennisinstituut en lid van het European Organisation Design Forum stimuleert hij de toepassing en de ontwikkeling van de sociotechniek. Met veel plezier verzorgt hij gastcolleges of workshops om zijn kennis en praktijkervaring over te brengen.

Het enthousiasme voor zijn vak is geworteld in zijn studie Organisational Design and Development aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Een aantal inspirerende docenten zette hem op het spoor van de systeemtheorie, sociotechniek en interventiemethodologie en hij heeft dit spoor nooit meer willen verlaten.

Jesper is parttime werkzaam bij Alliander, een grote netbeheerder in Nederland. Binnen dit bedrijf heeft hij de afgelopen 7 jaar meerdere boeiende organisatieontwerp en –ontwikkeltrajecten begeleid.

Door vrienden wordt Jesper ook wel de ‘balansman’ genoemd, omdat het hem lukt om de liefde voor zijn gezin, het plezier in sport, zijn bourgondische inslag en de passie voor zijn werk te combineren.