Moet het nog gezegd? De nood aan wendbaarheid of ‘agility’ groeit met de dag onder druk van de razendsnelle socio-economische evolutie, globalisering, technologische innovatie en digitalisering. We moeten anders leren leven en werken en onze arbeidswetgeving navenant aanpassen. De wil is er wel, maar onze verouderde arbeidswetgeving speelt werkgevers en werknemers parten. Daarom organiseren het VBO en Allen & Overy maandag 13 juni 2016 een studienamiddag met als thema ‘Agility@work’.

Op het programma:

Advocatenkantoor Allen & Overy peilde de noden en behoeften bij Belgische bedrijven inzake werkbaar en wendbaar werk, de uitdagingen en de hervormingen die ze nuttig achten. Het is trouwens een zeldzame keer dat de echte behoeften bij de werkgevers werden onderzocht. De resultaten zijn een waardevolle bron om te komen tot pragmatische inzichten en beleidsaanbevelingen.

Na de meting geven achtereenvolgens een toonaangevende captain of industry en een gespecialiseerd academicus hun pragmatische kijk op het thema.

Input in overvloed dus om af te sluiten met een boeiend paneldebat waarin beleidsmakers en sociale partners hun standpunten uit de doeken doen.

 

Klik hier voor een programma-overzicht en mogelijkheid tot inschrijving.